top of page

BEYİN YORULMAZ

M. ALİ KAYA

Beyin araştırmacısı Dr. W. Grey Walter’in incelemelerine göre insan beyninin birazcık benzeri bir kompütör ve bilgisayar yapmak için 300 Trilyar dolar harcamak, bunun çalışabilmesi için de 1 Trilyon Watt’lık elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. (10 Günde Kusursuz Bellek, s. 15.) Yine de insan beyninin gücüne ulaşması imkansızdır.


Dr. Joyse Borthers ise “Beyin yorgunluk bilmez; zihni en yüksek derecede verimli kılmanın yolu mutlaka vardır” der. (10 Günde Kusursuz Bellek, s.36.)


Amerikalı Tıp Cemiyeti başkanı Dr. Frederik Swartz “Bir insanın takvim yaşı ne olursa olsun vücut hücrelerinin çoğu bir kaç günle yüz günlüktür” der. Beden her üç ayda yenilenir. Dakikada üç milyar hücre yaratılır ve beden bir yılda üç kez yenilenmiş olur. Beyinde 15 milyar hücre vardır ve hepsi kodlanabilir ve aynı anda hepsini kullanabilirler.


Beyinin en büyük düşmanı tembellik ve onu âtıl halde bırakmaktır. Çalışan beyin daimâ uyanık kalır. Beyin gece de çalışır. Onun için ezber yapanlar gece yatmadan önce ezberlerini yaparak ve onu zihnen tekrar ederek uyursa gece beyin onu tekrar eder ve ezberi güçlenir.


En büyük dahiler beynin ancak %5’ini kullanabilirler; beynin % 95 kapasitesini dünyada kullanmak imkansızdır. Bu da gösteriyor ki insan dünya için yaratılmamıştır. Dünya okulunda kabiliyetlerini geliştirdikten sonra cennette cennete layık bir şekilde kullanman için yaratılmıştır. Yoksa bu kadar geniş kapasiteye gerek kalmazdı.


Beyin ile uzay arasında büyük bir ilişki vardır. Beyinde 10 üzeri 16 Noron vardır ve saniyede bu kadar işlem yaparlar. Uzayda, yıldızlar arasında da aynı işlem vardır. İnsan beyni ile uzayın işlem yapma ve aralarında iletişim kurma sistemi aynıdır.




3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page